Microsoft 365 abonnement verlengen

Aandachtspunten:

• Als u alleen uw abonnement wilt verlengen hoeft u de software NIET opnieuw te downloaden en installeren.
  • Office 365 Home is een abonnement voor meerdere gebruikers. Één gebruiker is de beheerder. U voert de licentiecode éénmaal in in het Office-account van de beheerder, daarmee is het abonnement verlengd voor álle gebruikers. Alleen de beheerder kan het abonnement voor iedereen verlengen en alleen de beheerder kan nieuwe gebruikers uitnodigen.
  • Elke gebruiker heeft een eigen account op https//www.office.com. Vanuit het eigen account kan iedere gebruiker zelf de software downloaden.
  • U activeert de licentiecode één keer. Alle volgende acties (bijv. andere gebruikers uitnodigen of de software downloaden) voert u uit vanuit uw account op office.com.

Zoek het juiste account

Om het abonnement aan te laten sluiten op uw lopende abonnement is het essentieel dat u uw nieuwe licentie activeert op hetzelfde Office-account als het vorige abonnement.

• Inloggen
    1. Ga naar https://www.office.com
    2. Als u nog niet bent aangemeld ziet u de mogelijkheden ‘Office kopen’ en ‘Aanmelden’. U klikt op ‘Aanmelden’. Meldt u aan.
    3. Als u bent aangemeld ziet u een overzicht van de apps die onderdeel zijn van uw abonnement
  • Abonnement bekijken
    1. Ga naar https://account.microsoft.com/services/
      Ziet u hier een overzicht van uw abonnement, met een einddatum van uw vorige abonnement? Dan bent u ingelogd met het juiste account. Ziet u dat niet? Dan kunt u rechtsboven klikken op het icoontje in de vorm van een poppetje (of als u dat ingesteld heeft uw eigen foto) en klikken op afmelden. Hierna kunt u inloggen met een ander (het juiste) account.

Activeer de licentie

U heeft van ons een licentiecode ontvangen. Deze dient u te activeren in het juiste account. Als u de nieuwe licentie activeert op het juiste account zal het nieuwe abonnement automatisch aansluiten op het oude abonnement, ook als deze nog even doorloopt. U verliest dus geen tijd.

• Ga naar https://www.office.com/setup
  • Klik op Volgende
  • Voer uw licentiecode in (Microsoft noemt het op deze pagina ‘productcode’)
    • U kunt de code in z’n geheel kopiëren/plakken, daarmee voorkomt u typefouten.
    • Let goed op dat u geen spaties voor of achter de code mee kopieert.
    • Standaard zal Microsoft aanvinken dat u automatisch gaat verlengen. Dat is duurder en kunt u beter uitzetten:
  • Klip op ‘Volgende’
  • Klik onder ‘Stap 3: Office downloaden’ nogmaals op ‘Volgende’. De software wordt dan nog niet gedownload, u wordt slechts doorgeleid naar de downloadpagina.

Uw licentie is nu geactiveerd. Als u gaat naar https://account.microsoft.com/services/ zult u zien dat de einddatum van uw abonnement een jaar is opgeschoven.